Cuda bez czarów – „PROJEKT BAJKA”

Zaprojektowane przez Freepik

oembzs0

Cuda bez czarów – PROJEKT „BAJKA”

Naszą misją jest czynienie dobra. Mowa tu nie tylko o zadaniu fundacji, ale o roli każdego człowieka. Głęboko wierzymy, że każdy z nas – przy wykorzystaniu posiadanych talentów – jest powołany do niesienia pomocy innym.  Talent to bowiem dar, który otrzymujemy, by z niego czerpać i upiększać świat dobrymi uczynkami.

Każdy z nas otrzymał inny pakiet umiejętności, które pięknie się uzupełniają, kiedy działamy razem w imię szczytnego celu.
Właśnie ze względu na talent – tym razem pisarski – narodził się nasz nowy projekt charytatywny, dzięki któremu mamy zamiar nie ustawać w szerzeniu dobra. Dzięki zdolnościom Katarzyny Moryc powstała bajka, ale nie ma w niej księżniczek i dobrych wróżek, a co więcej – nie jest to historia dla dzieci. To opowieść, która pokazuje, że cuda mogą dziać się bez czarów, a szczęśliwe zakończenie zależy nie od królewicza przybyłego zza siedmiu gór, a od wyciągniętej pomocnej dłoni drugiego człowieka i dobra, które okazujemy sobie na co dzień.
To bajka o zwykłym, a jednak niezwykłym życiu, bo czyż właśnie życie nie jest najpiękniejszą opowieścią?
Bajka jest już napisana, więc teraz potrzebujemy pomocy finansowej, aby nastąpiło szczęśliwe zakończenie, tj. by mogła ona ukazać się drukiem. Poszukujemy sponsorów chętnych włączyć się w ten niezwykły charytatywny projekt, gotowych pomóc nam w publikacji książki. Środki uzyskane z jej sprzedaży przeznaczone będą na pomoc podopiecznym naszej fundacji.
Każdy z nas otrzymał inny pakiet talentów, środków i możliwości, dlatego właśnie najpiękniej i najskuteczniej możemy działać, kiedy jednoczymy się we wspólnym czynieniu dobra.