mikolajki111

Finałowe spotkanie podsumowujące pomoc Maciusiowi – Mikołajki w Grodzie Kraka

mikolajki-w-grodzie-kraka

W przedświątecznym czasie, 3 go grudnia 2016 roku, już po raz drugi odbyło się spotkanie blogerek parentingowych – Mikołajki w Grodzie Kraka.
Jak sama nazwa wskazuje, miało ono miejsce w magicznym i pięknym Krakowie, a spośród innych blogerskich spotkań wyróżniał je nie tylko rodzinny charakter, lecz również to, że miało ono szczególny cel.  Uczestniczki wraz z rodzinami przybyły nie tylko po to, by dobrze się bawić i miło razem spędzić czas, lecz głównie po to, by w tym szczególnym czasie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia – pomagać.
W tym roku spotkanie wyróżniało się również otwartym charakterem – każdy mógł przybyć w jego progi i – korzystając z mikołajkowych atrakcji – jednocześnie dorzucić swoją cegiełkę na szczytny cel. I właśnie dlatego, w tym roku Fundacja 3-4-START objęła patronat nad całym wydarzeniem.

logo

Organizatorki – Klaudia Czapkiewicz-Ziółek z bloga Niezłe Ziółko oraz Agnieszka Czaja z bloga MyLifeStyle zadbały o to, by każdy wyniósł ze spotkania wiele korzyści. Uczestniczki i ich rodziny zostały obsypane prezentami, jak na Mikołajki przystało, a jednocześnie – podczas świetnej zabawy – same mogły wejść w rolę Świętych Mikołajów, pomagając choremu chłopcu – Maciusiowi, podopiecznemu Fundacji 3-4- START, który w swoim życiu z chorobą potrzebuje wielu specjalistycznych sprzętów i leków. Przed spotkaniem jak i w trakcie spotkania „Mikołajek w Grodzie Kraka” zbierano na specjalistyczny fotelik samochodowy dla chłopca.

Z dumą możemy ogłosić, że dzięki zaangażowaniu uczestników i partnerów imprezy, cel ten udało się spełnić i zakupić potrzebny fotelik w sklepie Xland. Ogromnie się cieszymy,że   fotelik  zwiększył Maciusiowi  bezpieczeństwo w trakcie podróży. Dodatkowo za pozostałą sumę zebranych pieniędzy po konsultacji z rodzicami Maciusia, Fundacja zakupi wózek,by chłopczyk mógł poruszać się komfortowo.

mikolajki102

Jeśli i Ty chcesz włączyć się do akcji pomocy i wesprzeć rodziców Maciusia przysłowiowym „groszem” nadal możesz to zrobić, wysyłając przelew na konto Fundacji.

Numer konta Fundacji –  84 1020 2892 0000 5102 0619 7000

z dopiskiem do przelewu „Dla Maciusia -MIKOŁAJKI W GRODZIE KRAKA”.

mikolajki085mikolajki084mikolajki086

Na zdjęciach Maciuś podopieczny Fundacji 3-4-Start

zdjecia-mikolajki-k

W tym roku spotkanie odbyło się w krakowskiej restauracji Magillo, która po królewsku ugościła całe towarzystwo. Unikalne, przytulne i przestronne wnętrze umożliwiło przeprowadzenie nie tylko warsztatów i wykładów dla uczestniczek, ale również wielu zabaw i animacji dla dzieci, o które zadbała głównie grupa MyDay.
Najmłodsi mieli nie tylko możliwość spotkania z Mikołajem, wręczającym prezenty ufundowane przez sklep Świat Zabawek Pinokio, lecz również mogli wziąć udział w malowaniu buziek, tańcach, warsztatach kulinarnych itd.

mikolajki128mikolajki129

Wydawnictwo Epideixis zorganizowało dla dzieci kącik rozwojowy, w którym mogły kreatywnie spędzić czas, natomiast grupa ChemicAl World przeprowadziła wzbudzający wiele emocji pokaz chemiczny oraz warsztaty, na których dzieci same mogły przeprowadzać chemiczne eksperymenty.
Oprócz beztroskiej zabawy, były i ważne kwestie, jak pokaz udzielania pierwszej pomocy zorganizowany przez HeartSaver.pl, a w rolę instruktora wcielił się sympatyczny… tygrys!
Gdyby tego wszystkiego było mało, restauracja Magillo zapewniała dzieciom dodatkowe atrakcje w postaci zwierzaków w niej mieszkających – papugi, legwanów, żółwi, rybek oraz… najprawdziwszego krokodyla!

relacjakacikpus

zdjecia-mikolajki-te-1mikolajki023mikolajki029materialy-1zwierzaki

Pora jednak wspomnieć teraz o atrakcjach dla mam, których także było całe mnóstwo. Uczestniczki mogły rozszerzyć swoją wiedzę z wielu tematów – finansowych, dzięki wykładowi doradcy finansowego Ady Jastrzębskiej (materiały do warsztatów dostarczył ProjektPlanner); coachingowych na wykładzie Doroty Dwernickiej Solutio; żywieniowych dzięki Dorocie i Ani z bloga Dylematy Mamy i Taty; zdrowego trybu życia dzięki trenerce personalnej Kasi Byrskiej przy wsparciu marki Aloesy.com, która to marka również zapewniła możliwość spróbowania naturalnych produktów oraz pokazy specjalistycznych zabiegów dla skóry.
A skoro już jesteśmy przy zdrowym trybie życia, warto wspomnieć o tym, że chętne osoby miały możliwość przeprowadzenia analizy składu ciała pod okiem, wspomnianej trenerki Kasi Byrskiej i fizjoterapeuty Jakuba Zajdel z RadioAktive Body.

mikolajki039mikolajki042mikolajki019relacja7mikolajki077relacja-9relacja-aloesy

To jednak jeszcze nie wszystko! Dzięki temu, że w całą imprezę włączyła się także akcja społeczna Kocham-Zapinam, uczestniczki miały nie tylko możliwość wysłuchania wykładu Jakuba Palucha z OsiemGwiazdek Łódź na temat bezpiecznego przewożenia dzieci w fotelikach, ale także indywidualnych konsultacji i zadawania pytań na ten,  jakże ważny dla każdego rodzica temat.

relacja-8

Sporo radości i emocji wzbudziły kreatywne warsztaty ze scrapbookingu przeprowadzone przez firmę Projektogram, przy wykorzystaniu materiałów dostarczonych przez sklep Przyda Się, oraz na bazie zdjęć rodzinnych uczestniczek, które wywołał dla nas właśnie Projektogram. Wiele z blogerek odkryło dzięki tym warsztatom nową pasję i dla wielu była to okazja do spróbowana nieznanej dotąd formy twórczości.

relacja11 relacja12

Warto również wspomnieć o pysznym jedzeniu, które oczywiście musiało się pojawić – w końcu spotkanie odbywało się w restauracji, a ta zapewniła królewski poczęstunek i dbała, aby nikt nawet na chwilę nie poczuł się głodny. Pyszności dostarczyli także – Cukiernia Jan Dziadkowiec, która stworzyła piękny okazjonalny tort, oraz Słodka Kraina Czarów, która zapewniła śliczne babeczki, a Fitostrefa uraczyła na wstępie każdą z uczestniczek zdrowym zielonym koktajlem.

relacja14relacja-5relacjatortmikolajki021

Jeśli już zakręciło się Wam w głowie od ilości atrakcji, to pomyślcie jeszcze o mikołajkowej mocy prezentów! W końcu, jak przystało na ten szczególny dzień w roku, prezenty musiały się pojawić! Każda z blogerek uczestniczących w spotkaniu, została szczodrze obdarowana podarkami zapewnionymi przez partnerów i sponsorów spotkania. Nie mogło także zabraknąć pamiątkowych kubków – dostarczonych przez PocztaKubkowa.pl, dzięki firmie Sabotaż Szymon Ziębiński.

relacja1relacja-mikolajmikolajki066mikolajki103

Podsumowując, można powiedzieć, że uczestniczki wychodziły z tej wyjątkowej imprezy całkowicie pełne – z pełnymi brzuchami smakołyków, pełnymi głowami wiedzy, pełnymi rękami prezentów oraz pełnymi sercami pozytywnych emocji!
A o to, żeby te wszystkie piękne wspomnienia zostały nie tylko w naszych głowach, zadbała ekipa z PatArt – dobra fotografia, która uwieczniła całą imprezę na przepięknych zdjęciach.

Z tego miejsca dziękujemy wszystkim partnerom i sponsorom spotkania, którzy przyczynili się do tego, że Mikołajki w Grodzie Kraka mogły ponownie zagościć w kalendarzu blogerskich imprez, a do tego stać się niezapomnianym wydarzeniem, które przyniosło każdemu wiele radości, a do tego ponownie mogło być okazją do czynienia dobra i niesienia pomocy potrzebującym.

zdjecia-mikolajkimikolajki1plakat

plakat2

Partnerzy licytacji:
  Centrum Psychologiczno-Terapeutyczne Tęcza | Xland | Mikuś | Stylowa Myszka | Face&Look | Park Wodny Kraków | Drewniane dodatki | Tania Książka | Hand Made by Ewa Kulik | Mafaf | Sklep AktywnySmyk.pl | Sylveco, Sylveco dla dzieciNo Frames | Maybe4baby | CaryLove.pl | Babyly | Czarna Kropka | Nibylandia | Ekoubranka | Limimo | Szumisie Projectorium Borsuczkowy domek | PUS – Wydawnictwo Epideixis | Emiko Store | Wooden Story Aloesy.com | Malinova anielova | Oillan | Vifon | Piece of Wood Coquet | CuddleMe | Pracownia Drewniany Ogród | Wydawnictwo Omnibus | Mojo Graffi | Artepoint | AWM | Akukubox | MDR Dystrybucja | Apis Natural Cosmetics | Paerla | Szczypiorki | Mamania | Projekt planner | Ofuniowo | Patuni | Publicat S.A. Grupa Wydawnicza | Świat Zabawek Pinokio | Vedic Art|Chocolissimo | La Miukka | Kocio | Akatia Wydawnictwo Esprit | Wydawnictwo Muza SALucy Style Beauty Service Ada Jastrzębska | Kocham Zapinam | Diono Polska | AnikinoCzarodziej.eu | Dotuleni | Albatros | Sandini Polska | Boboki Wydawnictwo Zakamarki | Indigo | Ciuciu Cukier Artist | PromVita | Madlin | Tron | Famiga | MyLoview | Cuddle Dreams | Silesia Art. Lab | Plac Rozwoju | Robotowo | Buba Kuamka Zielona Sowa Świat Polciaka, Emmas Textylia | Rybka Projekt | Mon Tissu | Robótki z klasą | Wydawnictwo AWM | Honsiu Misiu | Little Efant | Kolorowe sploty | Rainbow Loom Polska | MT Biznes | Studio Wrażeń | Black&White Baby Stuff | Katarzyna Targosz | Mama w biegu | BioBeauty Bajkowierszownia | Energylandia | Foxgames.pl | VisPlantis | Linomag | RadioActive Body Kasia Byrska | Bleuet | Polly Pattern | Patart
Partnerzy paczek mikołajkowych:
Organizatorzy: