wmsb7

Fundacja 3-4-Start na Warmińsko-Mazurskim spotkaniu blogerów

siodema

Warmińsko-Mazurskie Spotkanie Blogerów „Szczęśliwa 7”, zorganizowane przez Roksanę Prusaczyk, skupiło finalnie jedenaście blogerek w Warmiolandiiprzyjaznym, pełnym radości miejscu dziecięcej rozrywki, które ugościło całą imprezę, a także zapewniło sporą atrakcję w postaci budzącego wiele emocji pokazu chemicznego.
W  programie wydarzenia znalazły się ciekawe wykłady i prezentacje, a o to, by wspomnienia nie uleciały, zadbała Natalia Jarocka i Ania,  wykonując profesjonalną fotorelację.
Marcin Osiak (www.marcinosiak.pl) opowiadał o tak ważnym dla każdej blogerki temacie, jakim jest działanie social mediów, a także przyjrzał się fachowym okiem fanpage’om każdej z uczestniczek oraz fanpage’owi naszej Fundacji.
Aneta, autorka bloga Matka Bez Tabu, poruszyła kluczowy w blogowaniu temat – jak pisać, aby czytelnicy chcieli czytać i aby publikowane treści były atrakcyjne dla odbiorców.
Na zaproszenie organizatorki, na miejsce przybyła przedstawicielka Fundacji 3-4-Start – wiceprezes Klaudia Czapkiewicz-Ziółek, która wystąpiła z prezentacją pod tytułem: „Rób to, co możesz, tym, co posiadasz, tam, gdzie jesteś”.
Wykład połączony był z dyskusją na temat pracy w fundacji, jej działań i zapoznaniem uczestniczek spotkania z akcją Fundacji „Kobiety dla Kobiety” – czyli projektu pomocowego dla chorującej na białaczkę Oli, dzięki czemu nowe osoby mogły włączyć się w aktywne wspomaganie tej akcji.
Dziewczyny nie zawiodły i już podczas spotkania pokazały swoje wielkie serca, zakupując tak zwane cegiełki na rzecz pomocy Oli, dzięki czemu udało się nam zebrać kwotę 185zł zasilającą cel akcji „Kobiety dla Kobiety”.

img_1281
Dzięki fantastycznym sponsorom – drewnianedodatki.pl oraz Chocokiss, te bezinteresowne gesty nie zostały bez odzewu, ponieważ spośród osób, które zakupiły cegiełki, rozlosowano zwycięzców, do których trafiły sympatyczne nagrody – piękne drewniane serce i słodkie czekolady.
W dzieło pomocy prowadzone przez Fundację 3-4-Start włączyła się również organizatorka całego spotkania, Roksana Prusaczyk, nie tylko umożliwiając Fundacji już wspomniane wystąpienie na spotkaniu, lecz również przekazując dary na prowadzone przez nas aukcje charytatywne – min. zestawy gier od firmy Alexander oraz zestawy do higieny jamy ustnej marki Dentosept.
Z tego miejsca bardzo dziękujemy za okazane dobro, zarówno organizatorce, jak i uczestniczkom spotkania. Roksanie dziękujemy za zaproszenie i możliwość wzięcia udziału w tym niezwykłym wydarzeniu, które i nam dostarczyło wiele emocji i niezapomnianych przeżyć.
Warmiolandii dziękujemy za gościnę i niezapomniany pokaz chemiczny, a wszystkim którzy przyczynili się do tego, że całość wydarzenia była tak fantastyczna przesyłamy nasze gorące podziękowania i przypominamy naszą ulubioną maksymę – dobro powraca.

img_7566img_7332img_7349img_7409img_1281img_1204 img_1308img_1268img_1313img_1374

img_1385img_7371img_7566

Partnerzy spotkania:

Warmiolandia Alexander  ID’EAU  Oillan Dentosept  Siwko Fotografia Drewniane dodatki
Chocokiss

plakat