projekt-bez-tytulu-2

„Kobiety dla Kobiety”

Kobiety – delikatne istoty o zadziwiającej sile; córki, wnuczki, matki, babcie, siostry.  Wszystkie mają cechy wspólne, swoje potrzeby, marzenia; wszystkie mają swoje atuty i słabości, a w akcji naszej fundacji: „Kobiety dla kobiety” łączą się, by pokazać, jak wielka moc w nich drzemie i zadać kłam powiedzeniu, że są słabą płcią. Wierzymy, że kobiety zjednoczone we wspólnym dążeniu mogą góry przenosić i zamierzamy to udowodnić! Nadrzędnym celem projektu „Kobiety dla kobiety” jest pomoc podopiecznej naszej fundacji – 37 letniej Oli – chorującej na białaczkę mamie samotnie wychowującej małego synka. Jej marzenia są być może prostsze i skromniejsze, niż pozostałych kobiet – Ola chce być po prostu zdrowa i móc patrzeć jak jej synek rośnie, cieszyć się wspólnymi chwilami ze swoim dzieckiem. Tylko tyle i aż tyle. W ramach akcji „Kobiety dla kobiety” pragniemy weprzeć jedną z nas.  kobiety-logo-bez-tla-2

Oprócz wymiernych działań, jak aukcje   i zbiórki pieniędzy na leczenie Oli, chcemy po prostu być źródłem jej siły, wiedząc jak ważne jest wsparcie emocjonalne i świadomość posiadania życzliwych ludzi w pobliżu w trudnych chwilach. Wspierając Olę, pamiętamy, że źródło naszej siły leży właśnie w kobiecości, a – korzystając ze zbliżającego się Dnia Kobiet – pragniemy tę kobiecość w wyjątkowy sposób doceniać i celebrować. Właśnie dlatego akcja „Kobiety dla kobiety” obejmuje weekendowe spotkanie dla blogerek, na którym będą miały okazję zrobić coś dla jednej potrzebującej kobiety, przy okazji same wiele zyskując – czy może być coś lepszego? Dzięki temu, że spotkanie odbędzie się w  hotelu Kotarz Spa & Wellness, każda z uczestniczek będzie miała okazję zrelaksować się i oderwać od codzienności, złapać tak czasem potrzebny dystans od domowych spraw i kłopotów. Nie zabraknie czegoś dla ciała – jak lubianych przez wszystkie kobiety kosmetyków i relaksu w SPA, oraz czegoś dla ducha – jak warsztaty z trenerkami personalnymi, które pomogą odnaleźć uczestniczkom właściwą motywację do działania i pokonać własne słabości. A wszystko po to, by kobiety mogły być jeszcze silniejsze i jeszcze bardziej spełnione. Bo im bardziej doceniamy same siebie, im jesteśmy bogatsze wewnętrznie, tym więcej możemy dać z siebie innym. Choć całe opisane wyżej przedsięwzięcie nosi kobiecą nazwę, to jednak zaangażować mogą się w nie również Panowie. Każdy, kto zechce wspomóc akcję, wspomagając tym samym naszą podopieczną – Olę, jest bardzo mile widziany.

W ramach akcji będą przeprowadzane licytacje przedmiotów przekazanych przez sponsorów, a sponsorem może zostać każdy. Zapraszamy zarówno firmy, jak i osoby prywatne. Doceniamy każdą formę pomocy, każdy przekazany przedmiot, każdy przejaw Waszej chęci pomocy i włączenia się w akcję.

dsc07428

Historię naszej Bohaterki znajdziesz TUTAJ

Numer konta Fundacji –  84 1020 2892 0000 5102 0619 7000

z dopiskiem do przelewu „Dla Oli- Kobiety dla Kobiety”