galafundacja34start_246

kobiety-logo-bez-tla-1
Wieczór 4 tego listopada 2017 pozostanie na długo w pamięci naszej oraz – mamy nadzieję – w pamięci naszych przyjaciół i gości. To właśnie w ten dzień odbyła się gala finałowa akcji Kobiety dla Kobiety – Zmień siebie, daj siebie, wydarzenie, na którego sukces pracowaliśmy wspólnie przez wiele tygodni.

Największą pracę włożyły oczywiście finalistki naszej akcji – Ania, Agnieszka i Basia oraz wyróżniona specjalnie Dorota Kuzimska, które przez dwa miesiące pod okiem specjalistów i przy wsparciu speców od urody, zdrowia i dobrego samopoczucia wkładały wysiłki w to, by poprawić swoją kondycję, wygląd i formę, a przez to zwiększyć swoją wiarę w siebie.
W ich zewnętrznej i wewnętrznej metamorfozie pomagali partnerzy akcji: – Skopia Estetic Clinic, Centrum Medyczne Skopia Kasia Byrska Trener Personalny ArtDream, metabolic balance Polska, Dr W Aesthetic  Atelier Magnitica Lashes Ginger Med Spa Krakowska Jaskinia Solna Wellness & Spa Centrum Psychologiczno-Terpeutyczne TęczaWolność To Stan Umysłu
Jednak sama przemiana dziewczyn, choć spektakularna, to nie wszystko. Głównym celem przedsięwzięcia, który od początku przyświeca akcji Kobiety dla Kobiety, jest pomoc Oli, mamie samotnie wychowującej kilkuletniego synka, chorującej na białaczkę.

galafundacja34start_406galafundacja34start_403

Dzięki ogromnemu zaangażowaniu wszystkich partnerów, przyjaciół naszej Fundacji i ludzi dobrej woli, możemy z dumą powiedzieć, że akcja przyniosła wspaniałe owoce i udało nam się zebrać znaczące środki na wsparcie Oli w jej walce z chorobą.
Goście przybyli w sobotni wieczór na galę mieli okazję poznać naszą podopieczną oraz jej synka, najważniejszych gości wieczoru, bo to właśnie dla nich wszystko zostało zorganizowane.
Ale po kolei, bo w krakowskiej restauracji Marmolada, która w ten dzień stała się naszym gospodarzem, działo się naprawdę wiele!
Liczba osób przybyłych na galę przerosła nasze oczekiwania i z tego miejsca jeszcze raz wszystkim Wam serdecznie dziękujemy, że chcieliście być tego dnia z nami, włączając się w organizowane przez nas dzieło pomocy.
Restauracja Marmolada ugościła nas po królewsku, nie tylko udostępniając przestrzeń, lecz także serwując pyszny poczęstunek i dbając o komfort i dobre samopoczucie gości i uczestników.

marmolada-miejsce-gali-finalowej-partner-strategiczny

Gala rozpoczęła się od przywitania gości przez Urszulę Dąbrowską-Czapkiewicz, prezes Fundacji 3-4-start i Dorotę Dwernicką, która po mistrzowsku i z wielkim wdziękiem prowadziła całe spotkanie, oraz Martę Chodnicką, dyrektora ds. marketingu restauracji Marmolada.

galafundacja34start_317galafundacja34start_331

Później przyszedł czas na ciekawe wywiady. Monika Jurczyk Osa, stylistka oraz Danuta Awolusi, autorka książki „Odważona” mówiły o tym, na ile wygląd zewnętrzny ma wpływ na nasze samopoczucie. Pani Monika dodatkowo zachęcała kobiety do walki o swój dobry nastrój w prelekcji „Wszystkie jesteśmy wojowniczkami”.

galafundacja34start_340galafundacja34start_344galafundacja34start_338galafundacja34start_350galafundacja34start_355galafundacja34start_356

Później Ewelina Siatkiewicz organizatorka kobiecych spotkań Skrzydła Kobiety przeprowadziła budzący wiele śmiechu i pozytywnych emocji warsztat pewności siebie, a Dorota Mastalska, liderka Areny Biznesu, wprowadziła gości w tajemnice świata networkingu.

galafundacja34start_361galafundacja34start_363 galafundacja34start_364 galafundacja34start_365 galafundacja34start_366 galafundacja34start_367 galafundacja34start_368 galafundacja34start_369 galafundacja34start_370 galafundacja34start_371 galafundacja34start_372 galafundacja34start_373 galafundacja34start_374galafundacja34start_362galafundacja34start_411 galafundacja34start_415galafundacja34start_418Prezentacja firmy 8powers, który wykonał stronę www.kobietydlakobiety.pl i platformę do głosowania, która ułatwiła pracę przy wyborze finalistek.

galafundacja34start_428

Prezentacja kliniki medycyny estetycznej Skopia Estetic Clinic, która zadbała o wygląd zewnętrzny naszych dzielnych finalistek.

23471950_889797434519623_3811676210756631850_n

Prezentacja Kliniki  DR W Aesthetic, która zadbała o piękne uśmiechy naszych finalistek.

galafundacja34start_509galafundacja34start_517 galafundacja34start_518Prezentacja firmy Metabolic Balance Polska, która wdrożyła indywidualny program żywieniowy metabolic balance® na podstawie badań z krwi.

galafundacja34start_497galafundacja34start_500Prezentacja Kasi Byrskiej z RadioActive Body. Dzięki dwumiesięcznej współpracy z Kasia Byrska Trener Personalny z radioActive Body nasze finalistki zredukują zbędną tkankę tłuszczową i zadbały o swoją formę fizyczną.

galafundacja34start_526Prezentacja właścicielki salonu Ginger Med Spa Doroty Budzyńskiej,która wykonała finalistkom makijaż permanentny.

galafundacja34start_536Prezentacja Centrum Psychologiczno-Terapeutycznego „Tęcza”, który zadbał o wsparcie psychologiczne i terapeutyczne naszych finalistek.

galafundacja34start_541Prezentacja Agnieszki Urban z Krakowskiej Jaskini Solnej,która zadbała o cudowne chwile dla zdrowia, relaksu i odprężenia naszych dzielnych finalistek.

Po inspirujących spotkaniach ze specjalistkami z różnych dziedzin i prezentacją partnerów biorących udział w akcji, przyszedł czas na kolejne budzące emocje wydarzenie – licytacje cennych i pięknych przedmiotów, przekazanych przez partnerów naszej akcji. Na stole, na którym od początku trwania gali można było podziwiać zgromadzone na licytację dary, znalazły się takie perełki jak fantastyczny obraz malarki Maggie Piu, torebka serce od projektantki Joanny Kruczek,  ekskluzywne kosmetyki kosmetyki min. szampon do włosów  Organics Beauty, designerski naszyjnik od Bartosza Ciby, lampa solna od Krakowskiej Jaskini Solnej, Drewniane skrzynki od Eco Flower Box, książka „Szlak Kingi” autorki Katarzyny Targosz, Lampa od Metal Junkie oraz wiele więcej.

galafundacja34start_300galafundacja34start_451galafundacja34start_454galafundacja34start_434galafundacja34start_460galafundacja34start_472galafundacja34start_463

galafundacja34start_486galafundacja34start_482galafundacja34start_488galafundacja34start_491

Bardzo nam miło oznajmić, że zebrani goście z wielką pasją zaangażowali się w licytacje i większość z przedmiotów znalazła nowych właścicieli, którzy byli gotowi naprawdę gorąco o nie walczyć.
Ale to nie koniec emocji. Gwoździem programu był pokaz mody zorganizowany przy współpracy z marką Lala Gusta, która specjalnie na tę okazję stworzyła wyjątkową kolekcję sukienek, a w rolach modelek wystąpiły blogerki wspierające akcję Kobiety dla Kobiety.

lala_2016_3_4-partner-strategiczny

O to, by dziewczyny prezentowały się w pokazie jak najpiękniej zadbał salon Art Dream oraz makijażystki Renata Kierpiec i Beata Wojtoń wykonując modelkom profesjonalne fryzury i makijaże.
Kropką nad i była wyjątkowa biżuteria od  Bartosza Ciby, która podczas pokazu dodawała jeszcze więcej uroku blogerkom i prezentowanym przez nie sukniom.
Jeśli myślicie, że to już koniec, to Was zaskoczymy! Działo się jeszcze więcej! Wiele wrażeń, do tego egzotycznych, dostarczyła Monika Kowalczyk- tancerka, trenerka rozwoju osobistego, choreoterapeutka z HASNA i Astarte – kobiecość ruch rozwój, która zachwyciła gości fenomenalnym pokazem tańca brzucha.

galafundacja34start_159 galafundacja34start_172

Oczywiście, nie samymi wrażeniami żyje człowiek, więc o to, by goście nie opadli z sił, dbała Restauracja Marmolada, serwując w międzyczasie poczęstunek.
Prawdziwa gala nie obyłaby się bez okazjonalnego tortu, którym mogliśmy się cieszyć dzięki Słodkiej Krainie Czarów.

galafundacja34start_129 galafundacja34start_130

Pełen emocji wieczór zakończył się rozdaniem prezentów dla osób, które zakupiły cegiełki wspierające cel akcji Kobiety dla Kobiety, co ponownie wzbudziło wiele emocji. Chyba wielu z zebranych gości miało chrapkę na „weekend z Lexusem”, mogąc wcześniej podziwiać to wyjątkowe auto zaparkowane pod restauracją Marmolada.
galafundacja34start_420
Do gości trafiły także kosmetyki, vouchery na zabiegi kosmetyczne do kliniki Skopia Estetic Clinic, treningi personalne od RadioActive Body, miesięczne karnety do klubu MRS.SPORTY,  torebki od Joanny Kruczek,  masaże od Krakowskiej Jaskini Solnej, vouchery na szybkie randki   i wiele innych upominków przekazanych przez partnerów.
galafundacja34start_200galafundacja34start_198

galafundacja34start_241

Na zakończenie gali na ręce Marty Chodnickiej Dyrektora d/s marketingu Restauracji Marmolada uroczyście zostało wręczone autorskie SERCE z napisem „Tu mieszka osoba o Wielkim sercu. Dziękujemy za pomoc 3-4-Start” wykonane przez drewnianedododatki.

galafundacja34start_226 galafundacja34start_229 galafundacja34start_227galafundacja34start_246

Wieczór zakończył się wspólnym pamiątkowym zdjęciem, wykonanym przez Izę Brańka z Kocie Kadry, która zadbała również o fachową fotorelację z całej imprezy uwieczniającą nasze niezwykłe wydarzenie.
Mamy nadzieję, że fantastyczne emocje tamtego wieczora zostaną jeszcze na długo ze wszystkimi, którzy brali udział w tym wydarzeniu i że wspólnie z nami nadal będziecie szerzyć dzieło pomocy i nie ustawać w czynieniu dobra.
My z pewnością nie ustaniemy!

galafundacja34start_248galafundacja34start_253galafundacja34start_255

Dziękując Wam za Wasze otwarte serca i zaangażowanie w akcję Kobiety dla Kobiety, już dziś zapraszamy na następne spotkania i charytatywne przedsięwzięcia.
Pamiętajmy, że dobro to wyjątkowe zjawisko we wszechświecie, które mnoży się, gdy się je dzieli!

plakatzmiensiebie

ORGANIZATOR : Fundacja 3-4-Start

Partnerzy Strategiczni: Restauracja Marmolada, Skopia Estetic Clinic – klinika medycyny estetycznej i kosmetologii Centrum Medyczne Skopia Klinka Dr Wójcik Aesthetic  Marka LALA GUSTA 8powers

Akcję wspierali  :

Skopia Estetic Clinic – klinika medycyny estetycznej i kosmetologii Centrum Medyczne Skopia Klinka Dr Wójcik Aesthetic  Marka LALA GUSTA 8powers Kasia Byrska Trener Personalny z RadioActiveBody , Hotel Dwór Kościuszko

Krakowski Oddział Goldenmark Metabolic Balance Polska ,Atelier Magnitica Lashes Fit Angels Restauracja Marmolada  Drewnianedodatki.pl Słodka Kraina Czarów  Centrum Psychologiczno-Terapeutyczne „Tęcza”  Krakowska Jaskinia Solna Idea fairplay  GingerMedSpa Rysunki AnnyL Colorized design studio Mary Kay Beata Wojtoń, MRS.SPORTY,

Bartosz Ciba Jewerly, Oillan, Lexus Kraków, Renata Kierpiec Arbonne, Kobieta i Rozwód Kraków

Mikuś- Obuwie Dziecięce Anna Kowalik  Ecoflowerbox Biznes Twoją Pasją Ezolinia wróżby Aloesy.com Coach i Trener Biznesu Ewa Nieć Marta Kuszakiewicz Garta Gallery, Eliza Żywicka „Kobietą Być” Agencja Eventowa Fantastic, Kunszt- kalendarze, upominki reklamowe

Katarzyna Targosz, Maggie Piu Art Metal Junkie

Pomysłodawczyni i koordynator akcji Klaudia Czapkiewicz-ZiółekNiezłe Ziółko Blog

Patronat Medialny akcji:

TVP3 Kraków Arena Biznesu  Portal Mamopracuj – Dla Mam i Pracodawców Kobietoteka BabyGo Czas Dzieci Portal MyMamy.pl

Miejsce uroczystej Gali finałowej: Restauracja Marmolada

Fotorelacja: Izabela Brańka z Kocie Kadry

Videorelacja: Bartek Truniarz – CreAdd

Sesja kobieca Finalistek w Hotel Dwór Kościuszko:

Oprawa graficzna: Rysunki AnnyL

img_5022

img_4736 img_4888 img_4936img_5018

Metamorfozy trzech finalistek pod patronatem:

Centrum Psychologiczno-Terpeutyczne Tęcza Wolność To Stan Umysłu

W Charytatywnym pokazie mody marki sukienek  Lala Gusta i unikatowej biżuterii projektanta Bartosza Ciby – udział wzięły:

7 tygodni pracy naszych dzielnych finalistek: Ani, Agnieszki i Basi

Materiał wykonany przez Metabolic Balance Polska:

23130745_1717411891603495_2034391120751328250_n 23172547_1717411028270248_7796309202987671165_n 23172785_1717410034937014_2708454105677658434_n

2 Comments on “Relacja z gali finałowej akcji „Kobiety dla Kobiety – Zmień siebie ,daj siebie!”

1. Świetna akcja. Wiele wniosła w życie kobiet, każda ma swoje potrzeby i każda może po drodze do swojej realizacji pomóż innym. Brawo wy 😘😘